Mijn verhaal

 

In januari 2020 gebeurde er iets waardoor mijn leven in één klap op zijn kop stond en waardoor ik er achter kwam wat mijn missie is.

 

Wie is burn-out buddy Shana?

🙋‍♀️Ik ben burn-out buddy Shana. Ik begeleid jongvolwassen vrouwen die opzoek zijn naar zichzelf.

 

🤩100% commitment en praktische tools zijn de sleutel tot mijn succes.

 

💯Mensen kiezen mij voor mijn ervaring, zelf tweemaal een burn-out gehad, mijn enthousiasme, mijn spontaniteit en mijn gedrevenheid. Want oh ja, ik ga all-in voor mijn coachees! 

 

🤩Het is mijn passie om jou de beste versie van jezelf te laten ontdekken!

 

🤨Sta jij gelukkig in het leven? 

 

 

Wat mag je van mij verwachten?

Praktische tools

 

Concrete handvaten

Hoe doe je dat nu?

Ervaringsdeskundige

 

Zelf tweemaal een burn-out meegemaakt!

Wetenschappelijk advies

 

Erkend coach met certificaten!

100% commitment

 

Niet tevreden, geld terug na 10 dagen!

Het besluit dat mijn leven veranderde!

 

Na een rumoerige tijd waarin ik constant tegen mezelf aan liep en uiteindelijk met paniekaanvallen in een tweede burn-out belandde, besloot ik om na 10 jaar te kiezen voor mezelf. Want ja, al sinds mijn 18 jaar begon de zoektocht naar mezelf, zonder dit echt te beseffen.

 

10 jaar later ben ik er, oef! Ik ging van een goed betaalde job als beleggingsadviseur naar een zelfstandig ondernemer in hoofdberoep. Maar dat ging niet zonder kleerscheuren!

 

Voor de buitenwereld had ik het perfecte leven. Verloofd met inmiddels mijn man Joachim, mama van Elora-Louise, een goed betaalde job met doorgroeimogelijkheden en een gezonde en lieve (schoon)familie.

 

Maar het voelde alsof ik de droom van iemand anders leefde. Ik neem je even mee terug in de tijd.

 

Mijn kinderjaren

 

Ik ben opgegroeid in een zeer nuchter gezin met weinig financiële mogelijkheden. Zowel mijn mama als mijn papa hadden ervoor gekozen om met de handen te werken. Niet dat daar iets mis mee is, maar dat bracht het grote geld niet binnen. Het was dan ook een caravan dat ons onderdak gaf in plaats van een huis met een mooie tuin.

 

We woonden op een camping en de kinderen waarmee ik opgroeide hadden net zo weinig stabiliteit als ik. Uitspraken als= "geld maar niet gelukkig" en "doe maar normaal, dat is al moeilijk genoeg" waren dan ook standaard.

 

Van mijn kindertijd herinner ik me niet meer zoveel. Ik weet niet of het aanvoelt als verdringen maar er komen weinig momenten terug.

 

Toen ik zes jaar was besloten mijn ouders om uit elkaar te gaan. Mijn papa ging voor een nieuw huwelijk en mijn mama werd alleenstaande moeder met schulden. De jeugdrechtbank kwam erbij en co-ouderschap werd uitgesproken. Alleen, mijn papa kwam mij en mijn broer nooit ophalen.

 

Mijn hele jeugd heb ik dan ook doorstaan met mijn alleenstaande mama en broer. Mijn papa had gekozen voor een ander gezin.

 

Mijn mama leerde een aantal mannen kennen en uiteindelijk vond ze bij iemand rust. Maar die persoon had een heel moeilijk karakter en was ontzettend dominant tot zelfs agressief. Vooral mijn broer werd met de harde hand aangepakt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat die periode zowel mezelf als mijn broer gevormd hebben tot de persoon die we vandaag zijn. Ik wil meer dan ooit onafhankelijk zijn en ik zal me door niets of niemand nog laten commanderen. Nooit meer! 

 

Door de ervaringen die ik opbouwde als kind had ik het gevoel dat niets goed genoeg was. Ik ontwikkelde faalangst, perfectionisme, controledrang, noem het maar op! Als kind begon ik letterlijk te wenen als ik met een 8/10 thuis kwam. Ik ging vaak kokhalzen voor ik een toets had, omdat ik toen al de druk zo hoog legde voor mezelf. Ik wou de beste van de klas zijn! Punt.

 

Ik wou geen last zijn voor mijn mama want god wat heeft zij hard gewerkt om mij en mijn broer alles te geven. Ondanks de financiële uitdagingen heeft mijn mama me alle kansen gegeven om me naar de beste school te sturen. Want ja ik was een goede student en werd blij van studeren. Het College van Melle heeft me dan ook een degelijke bagage meegegeven! Studeren gaf me een heel goed gevoel én dan werd ook niemand kwaad op mij en voldeed ik aan de eisen van de "boze stiefpapa".

 

Jaren gingen voorbij en mijn mama ontdekte dat het leven met deze "boze stiefpapa" toch niet dat leven was dat ze altijd voor ogen had. Stiekem denk ik dat ze vooral een onderdak en regelmaat wou voorzien voor mij en mijn broer. 

 

Mijn mama hertrouwde en vond de liefde van haar leven. Yes! Weg van die ellende en negativiteit. Op vandaag is onze allerliefste "poepa", de man van mijn mama haar leven, dan ook het beste wat ons ooit is kunnen overkomen. Een man met een warm hart, de juiste ingesteldheid en een ondernemer in hart en nieren. Inmiddels studeerde ik af in de ASO richting Humane Wetenschappen. Het stond toen al in de sterren geschreven dat ik mensen wou helpen. 

De zoektocht naar mezelf werd gestart

 

Na het afstuderen aan het middelbaar onderwijs dacht ik dat ik mensen vooral wou gaan verdedigen die ten onrechte werden behandeld. Dit zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met de ervaringen die ik als kind heb opgelopen. Ik schreef me in voor de Universtiteit van Gent en ging Rechten studeren. Ja! Dat ging het worden, ik zou gaan voor advocate en ging op kot.

 

Man, man, man. Wat kwam ik toen mezelf tegen. Het alleen zijn op kot viel me zwaar. Ik voelde een soort van angst dat er telkens iemand ging inbreken. Die dikke boeken zorgde ervoor dat ik helemaal over de rooie ging met mezelf. Ik kreeg paniekaanvallen omdat ik zo voor ogen had dat ik het niet ging kunnen. Angst nam de overhand en ik stopte in mijn eerste jaar met studeren.

 

Ja, goed! Gezien mijn afkomst heb ik een ontzettend grote drive om succesvol te zijn en veel geld te verdienen. Financiële vrijheid is altijd een droom geweest. Dan ineens zonder diploma vallen als 18-jarige was dan ook pijnlijk. Ik besloot om mee in de vennootschap te stappen van mijn toenmalige vriend. We werkten ongeveer een dikke twee jaar en gingen uit elkaar. Daar stond ik dan, geen diploma, geen relatie, geen onderdak, ...

 

Mijn beste vriendin ving me op en we besloten om samen te wonen. Intussen zocht ik een job als koerier om een vast inkomen te hebben en werd mijn aandacht steeds getrokken door resultaatgerichte bedrijven. 

 

Ik ging van Ergo Insurance naar Sean Europe naar Wilink Insurance, ...

Allemaal bedrijven die vergoedde volgens commissie en op zelfstandige basis.

 

Weer gingen de jaren voorbij en op mijn 25 jaar werd voor het eerst de stekker uitgetrokken! Ik was opweg naar een klant een kreeg een paniekaanval in de wagen. Ik wist niet wat me overkwam en mijn vriend bracht me naar de huisdokter. Daar werd me het volgende verteld : "Shana, je hebt een burn-out. Annuleer maar alles in je agenda want je zal voor een periode thuis zitten."

 

Mijn wereld stortte letterlijk in elkaar. Ik werkte op zelfstandige basis en had ineens geen inkomsten meer. 4 maand had ik nodig om mezelf terug recht te trekken. Ik ging naar een psycholoog en deed loopbaanbegeleiding. 

 

Na maanden van rust en herstel zocht ik een nieuwe job maar in loondienst. Want uit alle gesprekken bleek dat ik beter voor loondienst zou kiezen dan voor een zelfstandig statuut!

 

Jaren gaan terug voorbij en BOEM PATAT! Shana gaat terug in een burn-out, weer gepaard met paniekaanvallen. Nog geen drie jaar later!

 

Terug had ik vier maanden tijd nodig om weer op te staan. Ondanks het feit dat ik het een tweede keer meemaakte, was ik zo boos, teleurgesteld, verdrietig, somber, depressief,  ... Ik begreep er niets van!

 

De ommekeer was in zicht ...

 

GODZIJDANK! Mijn tweede burn-out was de grootste eye opener van mijn leven. Dankzij die burn-out had ik de tijd gekregen om echt opzoek te gaan naar mezelf. En wat heb ik mezelf vandaag gevonden. Ik weet meer dan ooit wie ik ben en wat ik wil. 

 

Mijn papa en mijn mama ...

Om even terug te blikken op het verhaal van mijn papa. Mijn broer heeft contact met hem gezocht toen hij meerderjarig was. Vandaag zie ik mijn papa wekelijks. We delen dezelfde passie, paardrijden. Ik denk ook echt dat ik heel fel naar mijn papa trek want ondanks alle gebeurtennissen en zijn keuzes uit het verleden zit hij meer dan ooit in mijn hart. Hier wil ik als tip meegeven dat het heel helend kan werken om mensen te vergeven.

 

Heb jij nooit fouten gemaakt? Leef jij graag in haat en negatieve emoties? Ik niet meer!

 

Naast mijn papa is ook mijn mama een bijzonder persoon in mijn leven. Zij is van schulden doorgeklommen naar een eigen zaak! Zij is gaan ondernemen en geld gaan verdienen. Ik neem aan dat ik het dan ook van mijn mama heb dat je je van de meest zwarte situatie in je leven kan ontwikkelen naar een krachtig persoon!

 

Waarom burn-out buddy Shana?

🍀Mensen verdienen het niet om van links naar rechts gestuurd te worden

 

🍀Mensen moeten niet meemaken wat ik heb meegemaakt. Je kan jezelf echt een burn-out (of twee) besparen.

 

🍀Mensen verdienen een echte buddy, een schouder om op te huilen. Niet iemand die gewoon maar zijn sessies doet en klaar.

 

🍀Zelf ben ik 10 jaar opzoek geweest naar mezelf. Dat was een pijnlijke en lange weg. Ik wil anderen helpen om het antwoord sneller te vinden.

 

🍀Persoonlijke groei en liefde kunnen zoveel meer in je leven brengen. Mensen meer rust brengen en de wereld een pak mooier maken, geeft me een oprecht warm gevoel.

 

🍀Ik wil impact maken en helemaal voor mezelf kiezen. Ik wil doen waar mijn hart naar verlangt en dat is mensen helpen.

 

🍀Coachen sluit 100 % aan bij mijn persoonlijke waarden

 

🍀Het is mijn oprechte passie om mensen te inspireren. Ik krijg er zó véél energie van!

 

🍀Vandaag leef ik het leven dat ik wil leiden. Het is gedaan met verstoppen!

 

🍀Mijn tweede burn-out is het beste wat me ooit is overkomen, het heeft me kansen gegeven en ik heb ze met beide handen gegrepen.

 

🍀PS : ik leg mijn ziel bloot om jou inzichten te geven.

 

JIJ dient jezelf ook niet langer verstoppen!

 

Aarzel niet om contact te zoeken als je het zelf even niet ziet. Mijn leven is veranderd wanneer ik mezelf liet helpen! 

Kwetsbaarheid begint met moed.

Moed om er te zijn en jezelf te laten zien. 

 

Liefs, burn-out buddy Shana 💝